Black and Sticky

Black and Sticky project

Chemicaliën zijn complex en dynamisch, en soms zijn ze in staat om zelfs onze meest ervaren operators en ingenieurs te verrassen. En aangezien onze afdeling Kwaliteitscontrole niet de meest vergevingsgezinde afdeling van allemaal is, eindigen we met producten die net buiten onze hoge standaardspecificaties vallen. Aangezien duurzaamheid een van onze belangrijkste pijlers is, streeft Diffutherm ernaar om het afval in haar processen te verminderen. En precies deze combinatie inspireerde ons voor ons project ‘Black & Sticky’: een groen initiatief om te voorkomen dat ‘just-out-of-spec’ producten naar de prullenbak gaan.

Wat houdt Black and Sticky in?

Dus hoe werkt het? Telkens wanneer wij een partij van een “just-out-of-spec.” product hebben, beoordeelt onze R&D-afdeling of het levensvatbaar is voor gebruik op de markt of niet. Wij zullen geen producten aanbieden die niet levensvatbaar zijn voor gebruik, deze zullen op een andere manier worden gebruikt of – als laatste redmiddel – worden geschrapt. Onze QC-afdeling deelt vervolgens het analysecertificaat van deze partij mee, en onze verkoopafdeling maakt een aanbiedingspakket met het oorspronkelijke technische informatieblad, het analysecertificaat en een aanbiedingsblad voor dit product. De aanbiedingsbladen vermelden aanvullende informatie zoals o.a. de verpakking en het beschikbare volume.

De voordelen van Black and Sticky liggen voor de hand:

  • directe beschikbaarheid sinds op voorraad (geen levertijden);
  • aantrekkelijke inkoopprijzen;
  • transparante productspecificaties;
  • producten onmiddellijk klaar voor transport.

Dit stelt u in staat marktkansen te creëren en uw omzet en marges te laten groeien: nieuwe producten introduceren, deuren openen naar bepaalde markten en regio’s, speciale promoties, en nog veel meer.

Deze speciale kans komt met een disclaimer, waarover we volledig transparant willen zijn. Aanbiedingen zijn gebaseerd op de beschikbaarheid van producten, die niet kan worden gegarandeerd of voorspeld. Productgarantie is beperkt tot de specificaties vermeld in het analysecertificaat in het product aanbiedingspakket.

Geïnteresseerd?

Wij kijken uit naar de deelname van uw bedrijf aan dit duurzame bedrijfsinitiatief! Als u mee wilt doen, laat het ons weten en wij sturen u een bevestiging van uw deelname, samen met de ‘spelregels’. Op dit moment hebben we vijf interessante productmogelijkheden die wachten op uw deelname, dus u hoeft geen tijd te verspillen… of product!

Wilt u graag deelnemen of wilt u toch meer informatie? Dan kunt u contact met ons opnemen door een mail te sturen naar sales@diffutherm.nl of te bellen naar +31 (0) 497 749 000