Friends and Fact Friday

Friends and Fact Friday

Dit is een wekelijkse rubriek waarin verhalen van medewerkers en Diffutherm feitjes met jullie worden gedeeld.
Op deze manier krijgen jullie hopelijk een goed beeld van Diffutherm als bedrijf, maar ook een goed beeld van al onze toppers binnen Diffutherm!


Deze week spreken we in de Friends & Fact Friday met onze afstudeer stagiair van Sales & Marketing Pim Paridaans.

Je bent pas begonnen als afstudeer stagiair binnen Diffutherm, hoe ben je bij Diffutherm gekomen?

Jens de vorige afstudeer stagiair op de afdeling Sales & Marketing is een vriend van mij en ik wist dat hij hier stage had gelopen. Daarnaast rijdt ik best vaak langs Diffutherm en ik vroeg mij altijd af wat ze nu eigenlijk binnen dat bedrijf deden. Ik heb toen telefonisch contact gezocht met Diffutherm. Als eerste kwam ik in contact met de receptie en zij verwezen mij door naar Arjan. En sindsdien is het balletje gaan rollen en kan ik mijn afstudeerstage gaan doen voor Diffutherm.

Dit eerste contact is al langer geleden ontstaan. Ik heb al eens schoolopdrachten voor Diffutherm moeten doen. Destijds had ik ook al eens te kennen gegeven dat ik binnenkort ook zou gaan afstuderen en dat Diffutherm hier misschien wel de geschikte plek voor zou zijn.

Vanuit school waren er uiteraard een aantal criteria waar aan voldaan moest worden, zoals minimaal 50 FTE, geen bedrijf in de horeca of Retail branche en een enkele mate van structuur binnen een bedrijf. Diffutherm voldoet daar zeker aan.

Tijdens mijn afstudeerstage ga ik mij bezig houden met een vraagstuk omtrent Sales Excellence. Sales Excellence is een continue verbeterproces, waarbij het doel van een sales organisatie is, een optimale customer intimacy te bewerkstelligen, de concurrentie voor te blijven en zodoende een gezonde omzetgroei te realiseren binnen een veranderende markt. Mijn afstudeeropdracht is opgedeeld in drie stukken. Het eerste stuk bestaat uit een onderzoeksvraagstuk waarbij er een implementatieplan wordt geschreven. Het tweede gedeelte is het uitvoeren en sturen van de daadwerkelijke implementatie en het derde stuk bestaat uit een evaluatie over het gehele proces.

Wat maakt je stage zo leuk?

Ik loop natuurlijk nog niet zo lang stage binnen Diffutherm maar tot nu toe bevalt het mij heel erg goed. De Sales & Marketing afdeling is heel erg leuk en ik heb leuke collega’s die mij altijd willen helpen en allemaal heel erg vriendelijk zijn.

Wat ik heel erg leuk vindt is de vele verantwoordelijkheid die ik krijg. Dat ik al de verantwoordelijkheid heb over workshops die worden gehouden en dat daar dan iedereen heel dedicated aan bezig is. Daarnaast vindt ik het fijn dat ik ruimte heb om te groeien en dat ik betrokken wordt bij veel zaken.

Tot nu toe loopt alles heel erg goed en heb ik het hier na mijn zin. Ik kijk dan ook uit naar de komende tijd.

Als je met één iemand binnen Diffutherm zou mogen ruilen van baan, wie zou dat dan zijn?

Ik ken natuurlijk nog niet iedereen en alles binnen Diffutherm maar als ik met iemand zou willen ruilen, is dat denk ik wel met Arjan (Sales manager).

Ik zou heel graag willen ervaren hoe druk hij het heeft en willen zien welke verantwoordelijkheden hij allemaal met zich meedraagt. Het lijkt mij heel erg leuk om verschillende takken te sturen en op deze manier veel verantwoordelijkheden te hebben.

Wat had je graag willen doen als je niet bij Diffutherm was gaan werken?

Indien ik geen stage was gaan lopen bij Diffutherm dan had ik gewoon ergens anders mijn stage gezocht. Waar ik dan precies terecht zou zijn gekomen, dat had ik niet geweten. Ik sta open voor alles aangezien ik nergens ervaring in had. Ik stond dan ook open voor elk bedrijf die ook daadwerkelijk openstond voor een stagiair.

Belangrijk vind ik wel dat het een fijn bedrijf is, met leuke en enthousiaste mensen en dat ik op de juiste manier behandeld zou worden.


Deze week spreken we in de Friends & Fact Friday met twee van onze collega’s van de Backoffice afdeling; Teamlead Celine Smolenaers en backoffice medewerkster Wendy Gooskens.

Je werkt al een ruime tijd voor Diffutherm, hoe ben je hier ooit begonnen?

Wendy: Ik ben in september 2019 binnengekomen via een uitzendbureau als tijdelijke kracht aangezien iemand anders langdurig ziek was. Uiteindelijk was het van beide kanten zo goed bevallen en daarom heb ik vervolgens meerdere contracten gekregen en uiteindelijk een vast contract. Ik ben heel blij dat ik momenteel bij Diffutherm werk op Backoffice afdeling.

Celine: Ook ik ben via een uitzendbureau binnen Diffutherm gestart. Dit was in november 2018. Ik ben ook als tijdelijke vervanging begonnen bij Diffutherm omdat iemand was uitgevallen. Ik ben gestart als medewerker op de expeditie afdeling. Uiteindelijk kwam de andere medewerker terug van verlof en zou eigenlijk mijn contract aflopen, echter was iedereen waar ik mee werkte heel blij met hoe ik mijn werkzaamheden uitvoerde dat er een andere passende functie voor mij is gezocht. Ik kon starten op de Backoffice afdeling als administratief medewerker.

In januari 2021 is mij gevraagd om de teamlead functie op de backoffice te vervullen. Hier ben ik uiteraard super blij mee. Ook wel een beetje trots dat ik al zo snel carrière heb mogen maken binnen Diffutherm. Tijdens mijn overstap van medewerker backoffice naar teamlead backoffice ben ik heel fijn begeleid door Edith. Zij vervulde destijds de functie Manager Sales & Operations, Planning. De overstap tussen deze twee functies is mij heel erg goed bevallen, dit ook mede doordat ik heel goed ben opgevangen door iedereen binnen het team. Ik kende het team uiteraard al ontzettend goed omdat ik er een hele tijd al onderdeel van was. Ons team is heel erg hecht, dit beaamt Wendy ook.

Wat maakt je werk zo leuk?

Wendy: Wat mijn werk zo leuk maakt is alle afwisseling die mijn functie heeft en daarnaast het vele klantcontact die wij binnen de functie hebben. Geen enkele dag op de Backoffice is hetzelfde. Het is heel erg leuk en fijn dat je een band met de klant kan opbouwen doordat je ook je eigen klanten verdeling hebt. Veel klanten zijn oprecht geïnteresseerd, ook in je persoonlijke leven. Het is leuk dat klanten, naast vragen over hun eigen bestellingen, ook eens vragen hoe je weekend is geweest.

Daarnaast krijgen wij de kans, door onze functie, om alles van het bedrijf mee te krijgen, alle processen, etc. Dit aangezien wij met alle afdelingen binnen Diffutherm in verbinding staan. Op deze manier leren wij heel veel en kunnen wij ons werk op de juiste manier uitvoeren.

Als laatste moeten we natuurlijk niet vergeten dat de band onderling, tussen de collega’s ontzettend goed is. Wat het dagelijks werken met elkaar heel aangenaam maakt.

Wat is je meest trotse moment binnen Diffutherm?

Wendy: Ik ben niet zozeer trots op één bepaald moment binnen Diffutherm, maar ik ben trots op hoe ik mezelf de afgelopen jaren heb ontwikkeld. Hoe erg ik gegroeid ben de afgelopen twee jaar. Ik vindt het ook fijn als ik dit intern te horen krijg van bijv. mijn teamlead of manager. Ik had dit namelijk in het begin niet door, maar toen ik het hoorde van mijn leidinggevende besefte ik het zelf ook. Ik kan zeggen dat ik op veel vlakken ben gegroeid en daar ben ik ontzettend trots op.

Celine: Ik ben het meest trots op de benoeming als teamlead Backoffice. Daarnaast heb ik ook een tijdje de functie als ad interm expeditie mogen vervullen. Dit was ook een hele leerzame tijd, zeker omdat ik ook ben gestart op de expeditie afdeling.

Daarnaast mogen we denk ik ook wel trots zijn op de implementatie van SAP, die wij een kleine twee jaar geleden gedaan hebben. Dat we deze implementatie met het hele team voor elkaar hebben gekregen. In het begin ben ik echt in het diepe gegooid met dit project. Ik had pas 4 maanden ervaring op de afdeling en keek het in het begin ook niet altijd met even veel vertrouwen tegemoet. Dat we toch met zijn alle het project tot een mooi einde hebben mogen brengen, daar kan ik ook echt met een glimlach naar terug kijken en daar ben ik dan ook wel een beetje trots op.

Als je met één iemand binnen Diffutherm zou mogen ruilen van baan, wie zou dat dan zijn?

Wendy: Ik zou niet perse met iemand willen ruilen binnen Diffutherm, maar ik zou zelf wel meer bezig willen zijn met alle producten die wij produceren. Op deze manier zou ik meer kennis krijgen van de producten en zou ik dit ook nog beter kunnen toepassen in mijn huidige functie.

Celine: Ik denk dat ik graag met Rob (Operational Manager) zou willen wisselen. Ik merk dat ik in mijn huidige functie steeds meer geïnteresseerd raak in alle operationele zaken en het productieproces. Ik zou graag de hele organisatie willen zien, hoe het gehele proces exact werkt. De optimalisatie van het productieproces, daar zou ik mij dan graag mee bezig willen houden. Om deze redenen zou ik graag een dagje met Rob willen ruilen.

Wat had je graag willen doen als je niet bij Diffutherm was gaan werken?

Wendy: Ik heb altijd heel veel interesse gehad in psychologie. Tijdens mijn studie heb ik een minor hierin gevolgd. Ik weet niet of ik er daadwerkelijk dagelijks in zou willen werken, maar het lijkt mij zeker heel erg leuk om hier een tijdje werkzaam in te zijn.

Celine: Als ik niet bij Diffutherm had gewerkt dan was ik denk ik toch de makelaardij in gegaan, dan had ik waarschijnlijk gewerkt bij het bedrijf van mijn vader. Dit natuurlijk ook omdat ik de studie Makelaardij heb gevolgd. Diffutherm is eigenlijk de factor waardoor ik niet hierin werkzaam ben, het leuke team, de leuke werkzaamheden, etc.

Laten we nu net een leuke vacature hebben in jouw team. Wat zou je willen zeggen tegen je nieuwe toekomstige collega?

Wij vinden voornamelijk dat we een heel hecht team zijn en dat het ook belangrijk is dat de nieuwe collega dit weet en dit ook belangrijk vindt. De nieuwe collega zal binnenkomen in een warm bad. Dat hopen wij in ieder geval zo open te brengen.

Daarnaast zijn wij een team die elkaar altijd wilt helpen en ondersteunen indien nodig. De nieuwe collega moet wel het type zijn die hierbinnen past. Wij werken zowel in teamverband als zelfstandig, maar indien je echt een persoon bent die heel zelfstandig is, dan past dit wellicht niet zo goed binnen het team. Een echte teamplayer is een must! We zijn een hardwerkend team maar op zijn tijd doen we ook graag leuke dingen samen op zijn tijd.

Indien je iets meer van Diffutherm of de functie wilt weten dan ben je altijd welkom voor een kopje koffie of een gesprek. Iedereen is open voor een open gesprek, daarvoor hoef je niet bang te zijn.


Deze week spreken we in de Friends & Fact Friday met een van onze Productieplanners, Jeroen Pennarts.

Je werkt al een ruime tijd voor Diffutherm, Hoe ben je hier ooit begonnen?

Halverwege 1997 ben ik overgestapt van de toenmalige moedermaatschappij DPCC (o.a. Exachem) naar Diffutherm. Door de eerdere overname van Dekalin uit Hanau en de integratie binnen Diffutherm, werd de noodzaak voor een inkoper groter. Frank Janssens, toenmalig directeur, heeft mij gevraagd de stap te maken. Officieel is het contract in januari 1998 omgezet. Volgend jaar ben ik dus 25 jaar bij Diffutherm. Samen met een aantal collega´s ligt er dus een hele geschiedenis achter me.

Wat maakt je werk zo leuk?

Als strategisch inkoper vind ik de inkoop van de verscheidenheid aan grondstoffen en verpakkingsmaterialen, maar later ook inkoop de van diensten (uitbesteding, transport, schoonmaak e.d.), erg leuk. Hierdoor heb ik veel contacten binnen het bedrijf alsook met externe aanbieders. Het is nooit saai binnen Diffutherm, om deze taak te vervullen.

Wat is je meest trotse moment binnen Diffutherm?

Mijn meest trotse moment binnen Diffutherm was toch wel dat ik de drijfveer ben geweest achter het tijdelijk onderbrengen van de firma ADDAPT uit Helmond, binnen Diffutherm. Samen met een aantal collega´s van diverse afdelingen hebben we er toen voor gezorgd dat men binnen anderhalve week tijd, hun productie weer op gang had, met gebruikmaking van onze infrastructuur. De fabriek van ADDAPT was namelijk volledig afgebrand. 

Als je met één iemand binnen Diffutherm zou mogen ruilen van job, wie zou dat dan zijn?

Natuurlijk vind ik mijn eigen job het leukste. Nu komt er waarschijnlijk iets dat je niet verwacht, maar de functie van operator, lab medewerker of iets in de logistiek, lijkt me ook wel leuk. Daar zal ik dan uiteraard wel de nodige kennis voor moeten opdoen of hebben.

Van 2016 tot midden 2018 heb ik leiding gegeven aan operational inkoop, expeditie en logistiek.

Wat had je graag willen doen als je niet bij Diffutherm was gaan werken?

Ik had graag iets willen doen waarbij je, je hobby kunt omzetten in werk. Autocoureur, niet vanwege Max, of gitarist in een band.

Laten we nu nét een leuke vacature hebben in jouw team. Wat zou je willen zeggen tegen je nieuwe toekomstige collega?

Je stapt in een afwisselende baan, waarin je, je commerciele kennis verder kunt ontplooien. Je moet je thuis voelen in het spel tussen intern en extern en op zijn tijd stressbestendig zijn.


Deze week spreken we in de Friends & Fact Friday met een van onze Productieplanners, Jochem Verberk.

Je werkt al een ruime tijd voor Diffutherm, hoe ben je hier ooit begonnen?

Ik ben in 1991 als vakantie kracht binnen gekomen bij Diffutherm, en ben sindsdien eigenlijk nooit meer weggegaan. Ik werk er nu dus al ruim 30 jaar. Sinds 2.5 jaar werk ik nu met veel plezier binnen Diffutherm als Productie Planner maar voorheen stond ik als operator in de productie. Dit heb ik 27.5 jaar gedaan met veel plezier. Ook ben ik hoofd BHV binnen Diffutherm.

Wat maakt jouw werk zo leuk?

Elke dag is weer anders binnen Diffutherm. Dit is ook het geval als Productie Planner. De hoofdwerkzaamheden zijn dagelijks hetzelfde, maar je krijgt dagelijks met andere zaken, machines en mensen te maken. Als productieplanner sta je heel veel in contact met je collega’s, aangezien er continue wordt overlegt met andere afdelingen. Als spin in het web vorm je een belangrijke schakel tussen de afdelingen Productie, Inkoop, Verkoop en Logistiek. Daarnaast werk je allemaal samen om het zelfde doel te bereiken, namelijk zorgen dat de klant zijn producten op tijd geleverd krijgt. Elke dag is weer een uitdaging met allerlei goede en minder goede dingen.

Wat is je meest trotse moment binnen Diffutherm?

Ik heb er eigenlijk 2. Een van mijn meest troste momenten was toen ik 25 jaar in dienst was. De receptie die ik toen gehad heb, samen met de waardering van collega’s en het MT was echt heel erg bijzonder. Maar waar ik ook trots op ben is hoe we 30 jaar geleden begonnen zijn. We hebben allemaal zo’n groei mee gemaakt,  met het gehele team, in kleine stapjes. Overigens is het machinepark nu natuurlijk ook heel anders dan toen we in Bergeijk begonnen: alle product soorten en machines hebben we nu bij elkaar in een grote hal. Als je kijkt waar we vandaan komen en zien waar me nu staan, ben ik daar zeker trots op. 

Als je met één iemand binnen Diffutherm zou mogen ruilen van job, wie zou dat dan zijn?

Met niemand eigenlijk. Als ik iets anders zou moeten doen binnen Diffutherm, een andere functie, dan zou ik het liefst terug gaan naar de productie en weer als operator verder gaan. Lekker achter de machine werken, wat ik een hele lange tijd gedaan heb hier.  Afgelopen vakantie heb ik zelfs nog een middagje meegedraaid achter een machine!

Wat had je graag willen doen als je niet bij Diffutherm was gaan werken?

Prof voetballer! Dat wilde ik altijd worden toen ik klein was. En dan wel bij PSV natuurlijk, want dat is echt mijn club! 

Laten we nu nét een leuke vacature hebben in jouw team. Wat zou je willen zeggen tegen je nieuwe toekomstige collega?

Dat het een uitdagende job is voor iemand die graag hard wil werken, maar ook zeker heel erg vriendelijk is én een beetje bestand is tegen druk.


Deze week spreken we in de Friends & Fact Friday met een van onze Teamleiders uit Productie, Ferdinand van Leeuwen.

Wat doe je binnen Diffutherm?

Ik ben in 2015 bij Diffutherm begonnen als Procesoperator van de reactoren. Via een uitzendbureau kwam ik bij Diffutherm terecht, maar al snel kreeg ik een vaste aanstelling aangeboden. Bijna vijf jaar ben ik werkzaam geweest als Procesoperator. In deze jaren heb ik niet stil gezeten. Zo heb ik twee interne opleidingen gevolgd binnen Diffutherm, namelijk Operator A en Operator B. Tijdens deze opleidingen heb ik onder andere werkinstructies geschreven voor de reactoren. Deze worden op de dag van vandaag nog steeds gebruikt en zijn een goede aanvulling op de interne processen binnen Productie.

Nadat ik deze interne opleidingen had afgerond, kon ik aan een nieuwe functie beginnen, namelijk Teamleider Productie. Teamleider van P1 ben ik komend jaar april, 2 jaar. Deze tijd is voor mij omgevlogen. Dit omdat ik mijn werk dagelijks met veel plezier doe.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Mijn dagen zijn nooit hetzelfde, elke dag is anders. Dat denken mensen misschien niet als ze horen wat ik doe, maar dit is toch echt waar. Elke dag krijg ik te maken met nieuwe uitdagingen en dat maakt mijn werk zo leuk. Als Teamleider productie werk ik net zoals de operators ook in ploegen. Dit betekent dat ik de ene week in de ochtendploeg werk en de andere week in de avondploeg.

  • Zorgen dat de operators in de productie hal kunnen werken. Dus het zorg dragen voor de realisatie van de kwalitatieve en kwantitatieve outputdoelstellingen binnen de productieafdeling;
  • De voortgang bewaken van de productieprocessen en voor oplossingen van verstoringen en voorkomende problemen zorgen;
  • Overleg voeren met andere afdelingen, zowel in productie als op kantoor. Als teamleider productie krijg je namelijk te maken met alle afdelingen binnen Diffutherm. Jij bent de schakel tussen de productie- en kantoormedewerkers;
  • Als leidinggevende zorg je voor een gemotiveerd, bekwaam en betrokken team. Denk daarbij aan communiceren, coachen, plannen, verzuim managen, sturen op functioneren en ontwikkeling van het team.

Wat zou je willen zeggen tegen je nieuwe toekomstige collega?

Ik zou graag willen zeggen dat Diffutherm een fijne werkgever is om voor te werken. Diffutherm geeft je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en nieuwe professionele stappen te nemen.

Binnen mijn functie ervaar ik veel uitdaging, afwisseling en heb ik veel sociale contacten omdat ik veel te maken heb met collega’s van eigen en andere afdelingen.

Het groeiproces wat ik heb doorgemaakt binnen Diffutherm, heb ik als heel positief ervaren en zou ik zeker aan andere mensen aanraden.