Over Diffutherm

Bedrijfsbeschrijving

Duurzaam, reliable en efficient! Diffutherm is al ruim 50 jaar dé partner voor toll manufacturing en de productie van underbody coatings, lijmen en afdichtingen. Met onze vakkennis, state-of-the-art materialen en uitstekende faciliteiten richten wij ons op het ontzorgen van onze klanten. Onze specialisten werken met de nieuwste technieken en zijn uiteraard volledig op de hoogte van de laatste veiligheidseisen. Veiligheid staat bij ons op nummer 1.

Lobby Diffutherm

Maak kennis met Diffutherm

Ons moderne bedrijfsterrein van maar liefst 26.000 m2 in Hapert (Noord-Brabant) heeft 5000 m2 productieruimte en 9000m2 warehouse van waaruit wij onze klanten uit diverse markten bedienen. Een kleine greep uit onze machines? 17 mixers, 5 z-blade kneders, 11 verticale en horizontale mengers, 3 butterfly dissolvers en 4 verwarmbare en koelbare mengers. Daarnaast hebben we 30 opslagtanks voor oplosmiddelen, 30 meng- en koeltanks met roerwerk en 3 Atex vulmachines.

Dit maakt ons niet alleen een solide leverancier van een uitgebreide collectie private label producten, maar ook dé partner voor Toll manufacturing.

SHEQ (veiligheid, gezondheid, milieu en kwaliteit)

Werken met chemie brengt risico’s met zich mee. Daar zijn wij ons heel goed van bewust. Daarom werken wij bij Diffutherm volgens de laatste kwaliteits- en milieustandaarden. Ons bedrijfsterrein is zo ontworpen dat we milieu-, gezondheids- en veiligheidsrisico’s tot een minimum kunnen beperken.

Wij zetten veiligheid op nummer 1!

  • Diffutherm beschikt over de certificaten ISO9001, ISO 14001 en Ecovadis;
  • Onze machines zijn ergonomisch, veiliger voor onze medewerkers en vragen om minder onderhoud;
  • Medewerkers van Diffutherm zijn op de hoogte van de laatste veiligheidseisen en worden non-stop getraind in veiligheid en veiligheidsverbeteringen;
  • Onze R&D afdeling staat nooit stil. Elke dag zetten wij ons in voor producten die vriendelijker zijn voor milieu en mens.

Product Technologies

Ons ‘Product Technologies team’ houdt zich dagelijks bezig met de optimalisatie van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Veiliger, beter, mooier, sneller of goedkoper: ons dynamische team van specialisten is altijd op zoek naar optimalisatiekansen. We volgen nauwgezet de ontwikkelingen in de markt op gebied van kwaliteit en milieu. Daarnaast behandelt ons team gerichte (product)vragen samen met onze klanten en implementeren ze klantrecepturen in de bij ons aanwezige infrastructuur.

Wat testen & onderzoeken we nog meer?

  • Corrosiegedrag;
  • Tensile en shear-stress metingen;
  • Steenslag en lineaire taber abraser;
  • Temperatuur- en weersinvloeden (o.a. UV- en zoutsproeitests).

We testen en analyseren zowel continue als cyclisch. Samen met u als klant werken wij naar een nog beter product-/dienstaanbod toe, waarbij veiligheid, mens én milieu de boventoon voeren.

R&D lab

R&D (Research and Development)

Diffutherm Research and Development houdt zich bezig met de ontwikkeling van coatings, lijmen en sealant voor onder andere de automobiel aftermarket.

In een gespecialiseerd en dynamisch team wordt onderzoek gepleegd naar zowel optimalisatie van bestaande producten, als ook ontwikkeling van nieuwe producten. Een van de kerntaken is het implementeren van klantrecepturen in onze aanwezige infrastructuur.

De ontwikkeling en implementatie vindt plaats aan de hand van klantgerichte vragen dan wel aan de hand van markt ontwikkelingen op het gebied van kwaliteit en milieu.

Veel analyses worden zowel continue als cyclisch uitgevoerd. Uiteindelijk hebben analyses en tests tot doel om tot een zo goed en goedkoop mogelijk product /productie proces te komen binnen het eisenprofiel van de klant.

Neem contact op

Kom direct in contact met de juiste persoon via een van de links hieronder of vul het contactformulier in.

Toll Manufacturing Specialist

Uw Toll Manufacturing specialist, bij elke stap die u zet.

Product promotor

Als u vragen heeft over de producten die wij aanbieden.