Private label

Experience, in depth-knowledge & responsibility

Diffutherm BV in Hapert (NL): al ruim 50 jaar specialist in ontwikkeling en productie van Underbody Coatings, (anticorrosie, steenslag, geluidsdempend), lijmen en afdichtingen. Wij ontwikkelen en produceren volgens de laatste technologieën en (milieu) technische normen en volgens de meest recente veiligheidseisen.

Diffutherm is Private-Label specialist met een grote diversiteit aan klanten waaronder een groot aantal multinationals. Klanten zijn zowel actief in geheel Europa als in de emerging markets. Wij steken onze energie in ontwikkeling & productie van nieuwe en bestaande recepten en nauwelijks in marketing & sales. Deze aanpak stelt ons in staat grote volumes te produceren en Diffutherm is door deze aanpak kostenleider in haar markten. De batch-georiënteerde aanpak biedt klanten toch de gewenste flexibiliteit.

Diffutherm is uw professionele partner en biedt alle noodzakelijke ingrediënten:

 • Ruime en diverse productcapaciteit, modern complex van 26.000m2;
 • Ervaren R&D afdeling met uitgebreide laboratorium en testfaciliteiten;
 • Eigen productontwikkeling en volgens specifieke wensen;
 • Integraal Kwaliteitssysteem; ISO 9001:2015 certificaat;
 • Bewuste Milieuzorg; ISO 14001:2015 certificaat;
 • Veiligheidssystemen en processen volgens de laatste standaard;
 • Up-to-Date kennis regelgeving Chemie (REACH, BRZO, Responsible care, etc.).

Wij zorgen voor de productie, terwijl U zich op de marketing van uw producten richt!

Producten

Bij Diffutherm staan we voor u klaar! In ons uitgebreide assortiment vindt u alles om uw producten veiliger, duurzamer en weerbaarder te maken.

Diffutherm levert een uitgebreid assortiment aan producten. Variërend van gereed product tot halffabricaten, componenten en additieven, zoals bitumenprimers, afgereageerde halffabricaten en additieven voor smeeroliën. Op deze pagina zijn de verschillende productgroepen weergegeven.

Corrosiebescherming (underbody coatings, steenslagcoatings en holle ruimte coatings)

Steenslag, pekel, vuil, water en roest kunnen uw materialen ernstig aantasten. Dat heeft gevolgen voor de levensduur én brengt (onderhouds)kosten met zich mee. Voorzie daarom uw materialen van de corrosiebescherming van Diffutherm. Van steenslagcoating tot holle ruimte coating. Van coating voor machines en gereedschap, deuren en kokerbalken tot underbody coatings die uw bumpers, chassis, onderzijde van uw voertuig, bodemplaten en wielkasten beschermen. Elke coating heeft unieke eigenschappen. Wij vertellen u graag welke coating bij uw product en wensen past.


Toepassingen:

 • Deuren
 • Holle ruimtes
 • Kokerbalken
 • Verbindingen & verstevigen
 • Machines & gereedschap
 • Tijdelijke bescherming tegen corrosieve omstandigheden

Deze producten zijn verkrijgbaar in verschillende verpakkingsgrootten en typen, variërend van 500ML tot 1000L, van blikken tot aerosol-spuitbussen en van vaten tot containers. Als u interesse heeft in in deze of andere producten, of als u een offerte wilt aanvragen, neem dan voor meer (technische) informatie contact op met ons gespecialiseerd technisch verkoopteam.

Geluidsreductie

Diffutherm heeft een aantal producten die kunnen worden ingezet voor geluidsreductie. Er zijn verschillende geluidswerende coatings en geluidsabsorberende matten. Deze producten worden hoofdzakelijk toegepast op plaatsen waar geluidsreductie gewenst is. Ronkende motoren, ratelende ventilatiesystemen en rinkelende afvalcontainers: geluid kan enorm hinderlijk zijn voor de omgeving. Ga geluidsoverlast tegen met onze geluidswerende coatings.


Toepassingen:

 • Geluidsreductie van motorsteunen, bijvoorbeeld voor dieselmotoren;
 • Geluidsreductie in treinen, recreatieve voertuigen;
 • Geluidsreductie van auto-onderdelen (deuren, motor deksels, transmissie-bekleding, enz.);
 • Geluidsreductie in ventilatie systemen;
 • Geluidsreductie van afvalcontainers (bijv. glas);
 • Coating ketel-behuizing in verwarming.

Deze producten zijn verkrijgbaar in verschillende verpakkingsgrootten, typen en afmetingen. Indien u interesse heeft in deze of andere producten, of als u een offerte wilt aanvragen, neem dan voor meer (technische) informatie contact op met ons gespecialiseerd technisch verkoopteam.

Lijmen

Duurzaam en effectief lijmen? Dat doet u met de lijmproducten van Diffutherm. Diffutherm heeft een breed scala aan lijmproducten van verschillende technologieën. Het portfolio omvat contactlijmen en elastische lijmen, maar ook constructie- en structurele lijmen. Afhankelijk van uw toepassing kan Diffutherm u voorzien van de juiste lijmtechnologie.

De toepassingen zijn legio, daarom worden deze niet genoemd.

Deze productie zijn verkrijgbaar in verschillende verpakkingsgrootten en typen. Als u interesse heeft in deze of andere producten, of als u een offerte wilt aanvragen, neem dan voor meer (technische) informatie contact op met ons gespecialiseerd technisch verkoopteam.

Afdichtingsproducten

Vocht en lucht kunnen schade met zich meebrengen en de levensduur van producten verkorten. Met de spuitbare en verstrijkbare afdichtingsproducten van Diffutherm kunt u kieren en naden gemakkelijk lucht- en/of vochtdicht maken. Handig, bij bijvoorbeeld het afdichten van schroef- en moerverbindingen, het afdichten van rubber-glas verbindingen in voertuigen of het afdichten van overlappingen en gewrichten in voertuigconstructies.


Toepassingen:

 • Afdichten van overlappingen en gewrichten in bijv. bus-, caravan-, camper-, trein- en vrachtauto constructie;
 • Afdichten van schroef- en moerverbindingen;
 • Afdichten van zonnedaken voor de automobielindustrie;
 • Toegepast onder strips voor installatie van ramen en lichtkoepels in de caravan, transport en container industrie;
 • Geschikt voor gebruik tussen de metalen plaat, glas, GFK, hout en andere materialen;
 • Het afdichten van rubber-glas verbinding in bussen, auto’s, treinen en vrachtwagens.

Deze producten zijn verkrijgbaar in verschillende verpakkingsgrootten typen en afmetingen, variërend van 290 mL cartridges tot 200L vaten. Als u interesse hebt in deze of andere producten, of als u een offerte wilt aanvragen, neem dan voor meer (technische) informatie contact op met ons gespecialiseerd technisch verkoopteam.

Underbody Coating

Underbody coatings worden aangebracht op plaatsen waar langdurige bescherming tegen steenslag, pekel, vuil en water nodig is. Er zijn diverse typen underbody coating verkrijgbaar ieder met zijn eigen unieke eigenschappen. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij aan uw vraag voldoen.


Toepassingen:

 • Bumpers
 • Onderzijde voertuigen
 • Chassis van voertuigen
 • Bodemplaten
 • Wielkasten

Deze producten zijn verkrijgbaar in verschillende verpakkingsgrootten en typen, meestal in 1L, van blikken tot aerosol-spuitbussen en van vaten tot containers. Als u interesse hebt in deze of andere producten, of als u een offerte wilt aanvragen, neem dan voor meer (technische) informatie contact op met ons gespecialiseerd technisch verkoopteam.

Body Repair

Body Repair producten worden gebruikt in de schadeherstelsector ter voertuig-reparatie voor het repareren van schade aan bodywork. Deze producten worden toegepast wanneer er hoge eisen worden gesteld aan kwaliteit en verwerkbaarheid.


Toepassingen:

 • Plamuren van bodywork;
 • Spachtelen van oppervlakken;
 • Nabehandelen van gerepareerde oppervlakken.

Deze producten zijn verkrijgbaar in verschillende verpakkingsgrootten en typen. Als u interesse hebt in deze of andere producten, of als u een offerte wilt aanvragen, neem dan voor meer (technische) informatie contact op met ons gespecialiseerd technisch verkoopteam.

Ruitenlijm

Diffutherm beschikt over een breed scala aan ruitenlijmen. Deze lijmen van verschillende typen chemiën, MS en PU, worden ingezet voor de verlijming van zowel ruiten als ook voor de verlijming van andere oppervlakken, zoals zijpanelen in de Bus, Truck, Rail (BTR) industrie. Deze lijmen beschikken over een hoge aanvangshechting en zijn geschikt voor het maken van elastische verbindingen.

De ruitenlijmen worden continue uitvoerig getest en worden ingezet bij diverse grote OEM bedrijven in Europa. Speciale ruitenlijmformulaties beschikken over crash-test certificaten conform FMVSS212 (TÜV Süd). Meer info op aanvraag.


Toepassingen

 • Lijmen van ruiten in raamwerk, bijv. voorruiten in een auto of bus;
 • Elastische verlijmingen en afdichtingen in bijv. bus-, trein-, caravan-, camper en vrachtwagen industrie;
 • Hechting van vensters in bijvoorbeeld bussen en treinen;
 • Lijmen van hoekprofielen van aluminium of polyester op trailers;
 • Verlijmen van polyester delen op metalen frames;
 • Verlijmingsapplicaties waar een hoge aanvangshechting benodigd is.

Deze producten zijn verkrijgbaar in verschillende verpakkingsgrootten en typen, variërend van 290 mL cartridges tot 200L vaten. Als u interesse hebt in deze of andere producten, of als u een offerte wilt aanvragen, neem dan voor meer (technische) informatie contact op met ons gespecialiseerd technisch verkoopteam.

Markten

Diffutherm geeft uw producten een langere levensduur en hogere kwaliteit. Dat doen we voor verschillende producenten in diverse markten:

Automotive

Steenslag, corrosie, lucht en geluid: ze kunnen van grote invloed zijn op de kwaliteit en het gebruiksplezier van auto’s, bussen, trucks, recreatieve voertuigen zoals campers en caravans en andere motorvoertuigen. Diffutherm levert van oudsher een groot deel van haar producten aan de producenten (OEM) van deze voertuigen en de daarbij behorende aftermarket. Zij werken samen met grote automobielfabrikanten en is daarmee bekend met verschillende kwaliteitssystemen en eisen, waarbij de langdurige bestandheid van producten, de leverbetrouwbaarheid en het voortdurend zoeken naar innovatieve oplossingen ervoor zorgt, dat Diffutherm als een belangrijke partner wordt gezien.

De producten kunnen, dankzij een grote variëteit aan afvulmachines, worden geleverd in verschillende verpakkingen, uiteenlopend van tankauto’s, containers en vaten tot spuitbussen en andere klein verpakking. Naar keuze van de klant, kan de verpakking gelithografeerd, bedrukt of geëtiketteerd worden.

Spoorwegtechnologie

Diffutherm heeft een breed producten portfolio voor de spoorweg markt. Voor deze dynamische sector levert Diffutherm producten die bijdragen aan de veiligheid- en duurzaamheid van treinen, trams en metro’s. Enkele van onze producten zijn brandvertragend en NEN-4554 gecertificeerd.

Industrie

Een brede markt vol mogelijkheden vraagt om diverse toepassingen. Diffutherm grijpt deze kans met beide handen aan en ontwikkelt verschillende producten voor de industrie.

Bouw

Diffutherm biedt leveranciers en producenten van bouwmaterialen een uitgebreide reeks van onderhoudsproducten ten behoeve van bitumen- en kunststofdaken. Diffutherm is gespecialiseerd in kleefstoffen voor het verlijmen van bitumineuze dakbedekkingen, isolatieplaten en kunststof dakbanen. Daarnaast zijn ook diverse afdichtingsproducten en geluiddempende coatings beschikbaar.

Een reeks moderne productiemiddelen staat staat de opdrachtgever ter beschikking om zijn eigen formulaties of de recepturen van Diffutherm af te vullen, in een uitgebreid assortiment verpakkingstypen (blikken, drums, emmers, kokers, etc.). Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met de wensen en specificaties van onze partners en haar klanten en met nationale en internationale (verpakkings)voorschriften.

Diffutherm is er voor de bouw!

Recreatieve voertuigen

Sinds jaar en dag produceert Diffutherm een breed scala aan producten die hun toepassing vinden in de constructie van recreatieve voertuigen zoals caravans, campers, woonwagens en vouwwagens. Diffutherm is al geruime een gerenommeerde en betrouwbare partner voor veel (OEM) producenten van recreatieve voertuigen.

Bussen

Diffutherm beschikt over diverse technologieën voor vele toepassingen in de constructie van bussen. Door onze jarenlange ervaring als preferred supplier zijn wij in staat in te spelen op de dynamische veranderingen die optreden in de vraag van de markt. Nieuwe en innovatieve busontwerpen vragen om innovatieve oplossingen. Daarin is Diffutherm uw aangewezen gespecialiseerde partner.